A dolgok lelke

3,490 Ft (bruttó)

“A Dolgok Lelke nem egy újabb holokauszt-könyv. Családregény, korrajz, történelmi dokumentum – páratlanul olvasmányos, érzékletes stílusban. Titka az a határtalan szeretet, ahogyan a 2015-ben 90 éves holokauszt-túlélő, Fahidi Éva az övéiről ír”

Cikkszám: szat_pr-1 Kategória:

A könyvről

“Legnagyobb csodálkozásomra az első kiadás az év végére elfogyott, majd jött a második. Több felolvasást tartottam Németországban. Mivel nagyon hiú vagyok, eldicsekszem azzal, hogy legnagyobb sikernek a berlini sajtótájékoztatón tartott felolvasásomat érzem, ahol hat darab könyvemet fizetés nélkül ellopták.

Családom, barátaim végül is addig kérleltek, amíg megírtam ezt a pár sort magyarul is. Senki ne gondolja, hogy ettől írónak érzem magamat, sőt szeretném elnyerni szerény kontárkodásom miatti bocsánatát mindenkinek, aki „igazi”.

A rózsaszín felhők ködébe vesző gyermekkorom, amelyet nem lehet eléggé idealizálni ahhoz, hogy visszaadjam valós hangulatát, egész életemet végigkíséri. A lelkem mélyén belekapaszkodtam ebbe a tizennyolc és fél évbe, ez adott támaszt, erőt, emberséget, ami most már kitart, amíg kell.”

Fahidi Éva